Sante Oirschot Liedertafel Santé ontstond vanuit het initiatief van enkele enthousiaste Oirschottenaren die eind 1997 repeteerden en een Carnavalslied ten gehore brachten in 1998.

De Muziek Meneer Antal van der Heijden, zoon van Ruud, op veel lokaties een bekende entertainer.

Willem van der Heijden Willem speelt graag accordeon. Ook al luistert niet iedereen.Vaak is zijn spel net dat sausje dat de sfeer compleet maakt. Hij speelt bij voorkeur gevarieerd repertoire: Musette, latin, popsongs, volksliedjes, filmmuziek en natuurlijk een flink aantal eigen composities. Hij neemt de situatie in zich op en probeert de muziek aan te passen.

Liptease Bassist Jesse van der Heijden, de kleinzoon van Ruud, timmert ook flink aan de muzikale weg.

Dichterbij Een serie mooie gedichtjes, van de hand van Dichterbij

Ann van Mey Welkom op de officiële website van Ann van Mey, schilder em kunstenaar. Kijk en zie de schoonheid en verbeelding achter de getoonde kunstwerken. De site wordt regelmatig vernieuwd en aangevuld.

Café de Muzikant Midden in Neerkant ligt een apart muziekcafé: Café " de Muzikant ". Iedereen is van harte welkom om gezellig een avondje of middag te genieten. Elke week is er live muziek te beluisteren.

Eindhoven in dialect De dialecten uit Eindhoven en haar stadsdelen Stratum, Tongelre, Woensel, Strijp en Gestel zijn oud, en bovendien aan verandering onderhevig. Daarom willen wij ze graag vastleggen. Een uniform Eindhovens dialect bestaat niet, daarom geven we alle ruimte aan 't Straotums, Tongers, Woensels, Strijps, Gèssels en netuurlek 't Entooves. Dat we doen met spreekwoorden, gezegden, verhalen, anecdotes, gedichten, liedjes etc. En natuurlijk met het Eindhovens Woordenboek.

Durske Op "You Tube" een door Jan Wijten gemaakt videoverslag van de verkiezing van Brabantse moiste lied, op 21 maart 2010 in Den Dungen.


Marionne Wheels U bent welkom op de website van saxefoniste Marionne Wheels. Op deze site kunt u kennis maken met haar muzikale bezigheden.

Groeiend Best Groeiend Best is een wekelijkse uitgave van Groeiend Best B.V.

'n Lutske Brabants Nieuws over onder meer Brabantse CD- en boekpresentaties, optredens e.d.

Streektaalzang Ontzettend veel informatie over zang in streektaal uit heel Nederland. Via een intuïtief te bedienen menu vindt u snel wat u zoekt. De streektaalmuzieksite wordt bijgehouden door Joop van den Bremen.


Muzikum Op deze site wordt een archief bij van grote & minder grote Belgische & Nederlandse groepen, bands, za(n)gers - en -essen.. bijgehouden. Ze richt zich voornamelijk op hun songteksten, maar probeert ook een zo compleet mogelijk overzicht te geven van de groep, hun discografie, concertkalender & de beste gerelateerde sites die ze kan vinden. Niet per se nederlandstalig: alle talen & stijlen zijn welkom: van Abel tot Zita Swoon!

Het Brabants
De website van de Stichting Het Brabants. Deze stichting is in de zomer van 2003 in het leven geroepen ter bescherming van de Brabantse dialecten. Tijdens een themadag in september 2002 is in de Statenzaal van de provincie Brabant een manifest opgesteld dat het voortbestaan van de Brabantse dialecten moet garanderen.

Stegeman Bandoneon Atelier
Stegeman Bandoneon Atelier

Duo Toemaar
Keyboard, Synthesize, drum, zang en een brede glimlach vol muziekvariatie. Of dit mogelijk is? Met het Duo Toe Maar wél! Live muziek voor Bruiloft, Verjaardag, Receptie, Openingen, Dans- en Feestavonden, Personeels feesten, etc. Met "Duo Toe Maar" bent u verzekerd van gezellige, variërende en sfeervolle uurtjes muziek.


BestBekeken
Een mooie site voor allen die zich op de een of andere manier bij Best betrokken voelen. Nieuws en rapportages over de natuur en over mensen uit Best. Ook een paar rubrieken waar eer behaald kan worden door een raadsel op te lossen. Enne, vergeet het schrijvershuuksr niet ....

Igidigi Site van de webmaster met veel linken naar praktisch bruikbare websites.